onsdag 25. februar 2009

Korrekturlesing på gang

Disse musklene er gull. Gull hva? Gull verdt eller som gull?
"Går får nytt gull i dag". Det er vel "Går for nytt gull i dag".
Småpirk? Tja, kanskje. Men utrolig moro å se Dagbladet og VG med saftige skrivefeil. Dagen er ikke den samme uten.

tirsdag 24. februar 2009

Long time, no see

Ser det har blitt en stund siden sist, det var i grunn det jeg var redd for. Jeg har bare ikke hatt ork til å blogge. Rett og slett. Har vært innpå her, begynt på et innlegg, men slettet det fordi det virket helt meningsløst. Det er kanskje ikke så mye mening i det her heller, men et innlegg blir det anyway. Siden sist har det skjedd lite. Jeg jobber dag denne uka, med en utrolig god og flink kollega, og kunne ikke vært mer fornøyd med det. Litt kjedelig å stå opp fem bare, men det går seg til.

Et nytt kamera er i boks, det samme med nye vårsko, så da er det å krysse over et par ting på vårlista mi. Neste som står for tur er mobil. Låner en av Christian nå, men den slår seg av hele tida (typisk Sony Ericsson), må nesten bruke en halvtime for å få den på igjen. Irriterende. Litt kjedelig at den slår seg av når noen ringer, og nummeret ikke legger seg til i ubesvarte anrop. Enda mer irriterende. Da blir det vanskelig for meg å se hvem som har prøvd å få tak i meg. Så nå er det på tide med ny. Denne gangen satser jeg på Samsung. Den har aldri skuffa tidligere. Noen som vil foreslå type? Isåfall så takker og bukker jeg.

Minnekortet i mitt gamle kamera overlevde, så slenger med et bilde av en superfresh Margarita som Yvonne lagde samme kvelden. Imponerende god!

fredag 20. februar 2009

Wanted

Jeg VIL ha en sånn jakke. Kan noen gi meg den? Litt kravstor nå kanskje, men jeg har virkelig lyst på den Bergans-jakka. Så da er det bare å spare. Skal ordne meg et komplett påskeantrekk i år. Og antrekket skal bestå av denne jakka, nickers, lange hvite strømper, votter, lue og Helly Hansen Freyja-støvler. Spørs nok om jeg må se meg om etter et rimeligere alternativ. Langrennski har jeg lyst på også. Og gamasjer. Nei, nå må jeg gi meg. Uansett om jeg skulle klare å spare til det, så er det jo en god investering? Vel, å bytte reg.reim på bilen er nok en bedre investering, så først må det spares til det. Skulle ønske man bare kunne betale bensin for å ha en bil. Så det blir en dyr måned i mars, og det uten påskeantrekket. Sukk.

torsdag 19. februar 2009

Hallo i luken


Da var friuka snart over. Begynner på turnusen igjen med ny giv på lørdag, og da er det sju dager med jobb, før jeg kan unne meg et par fridager igjen. Det er utrolig hvor lat man blir når man har fri. Jeg har jo vært på jobb i dag, men kjenner at det skal bli hardt å begynne ordentlig igjen. Kanskje best å holde det gående med jobbing i friuka også? Tror nok det blir til det etter hvert. Greit med noen kroner ekstra også.


Den siste fridagen tenkte jeg å bruke til en tur til söta bror. Lenge siden jeg har vært i Sverige, så ser på det som en koselig dagstur. Et lite avbrekk fra senterne i Skedsmo, Lørenskog etc. Litt moro å dra dit nå som man har litt plass i fryseren, får vel begynne og bli mer økonomisk. Men nå er det kveldsmat på gang, Christian har kokkelert noe så voldsomt, og frister med blomkålsuppe på pose.

onsdag 18. februar 2009

Her skulle det egentlig stå en skikkelig spennende overskrift, men det gjør det ikke

Det er i grunn ikke så overspennende med friuke. Godt er det jo, men litt kjedelig til tider. Man blir rastløs. Heldigvis jobber jeg på gamlejobben i morgen. Det blir egentlig ganske koselig, også klarte jeg ikke å si nei når sjefen spurte meg når jeg var innom der i går. De klarer seg ikke uten meg. He, he.

Fikk et fint sommerkjede av Carina på lørdag. Jeg digger sånne smykker! Vet det er mange som har slike, og at de er ganske så vanlige, men what to do? Kan jo ikke stoppe å like de fordet. Har lyst på fler! Gjerne i lyse farger, som lysegult, lyseblått, lyserosa, lysegrønt, ja, you name it. Så hvis det er noen som er flinke på det, tell me! (Greit å blande inn litt engelsk i blant).

Ser på skiskyting nå og funderer på hva jeg skal finne på i kveld. Har i grunn lovt Christian middag når han kommer hjem, men det frister mer med en kino. Det er jo ikke verre enn at det blir begge? The Curious Case of Benjamin Button, eller Changeling, og fiskeboller høres ikke så altfor ille ut det.

tirsdag 17. februar 2009

En liten titt




Se min kjole

Den er rosa som...? Rosa er den i hvert fall, med et innslag av andre farger. Har i grunn aldri hatt sansen for den fargen, men synes den så veldig fresh ut, akkurat som rosafargen på bloggen. Blir egentlig i godt humør av den fargen. Spesielt på denne tiden av året. Men tenkte uansett å spare den til våren og sommeren. Forberede klesskapet mitt litt til da. Ny lommebok har jeg også, min gamle ble med i drukningsdøden i veska mi, og var ikke den samme etter det.
Siden sist, så har jeg vært hos legen og fått konstantert at jeg har en infeksjon i ansiktet. Den er heldigvis snart borte. Ferdig har det også (endelig) blitt her hjemme. Jeg er så fornøyd! Legger ut bilder når latskapen har avtatt og jeg gidder å overføre bildene fra kameraet. Så da ble det omsider innflytningsvors her også. Det var veldig koselig. Fikk til og med et vaffeljern, to krukker og en urteplante i en finfin potte. Snille venner altså!

fredag 13. februar 2009

Help, I need somebody

Som relativ fersk blogger, trenger jeg litt hjelp for å oppgradere bloggen min. Jeg har de siste dagene blitt over gjennomsnittet interessert i andre blogger, og blir stadig vekk imponert over hva folk får til. Det er sikkert ikke vanskelig, men i min lille boble ser det avansert ut. Hvordan får jeg for eksempel til en slik header? Og hvordan får jeg til å lagre innleggene mine under forskjellige kategorier? Mye annet jeg lurer på også, men kommer ikke på det i skrivende stund. Legger ved headeren til en av bloggene jeg leser innimellom, www.sofsen.com (hun skriver mye bra).

torsdag 12. februar 2009

Bot og bedring

Bot? Ja. Bedring? Nei. FY FAEN (unnskyld ordbruken, men er så frustrert nå, så føler det blir riktig å beskrive frustrasjonen med nettopp de to ordene). Ikke nok med at jeg omtrent ser ut, og ikke minst føler meg, FLAMBERT i trynet, så klarte jeg å pådra meg en freakin´ bot i dag også. Ante fred og ingen fare når jeg kjørte i svingen på vei opp mot avkjøringa til Harkerud. På avstand så jeg lovens lange arm (uten hijab vel og merke) steppe ut på asfalten, for så å vinke meg inn til dokumentkontroll. Takk skal du pokker meg ha. Hadde Trine med seg førerkortet? Nei. Fant Trine vognkortet? NEI! Holdt jeg på å gjøre i buksa? Ja. Har aldri blitt stoppa av politiet før, og av en eller annen grunn, blir jeg automatisk nervøs når de er ute på veiene. Heldigvis, slapp jeg bare unna med bot for å kjøre uten førerkort. Når man har så mye regninger og styr fra før av, så kommer det alltid noe uforberedt. Det slår aldri feil.
Også tilbake til den flamberinga. Har i omtrent en måned hatt utslett i ansiktet som ikke går bort. De to siste dagene har det bare blitt verre, så ille at jeg nesten (bare nesten) blir på gråten av det. Ringte legen i går, for har omsider skjønt at det ikke hjelper med uparfymert krem lenger, uansett hvor mye jeg smører meg. Fikk beskjed på legekontoret at jeg måtte ringe igjen i dag kvart over åtte, for da skulle de prøve og få til en time til meg i dag. Men den gang ei. Så må ringe igjen i morgen. Fint. Flott.

tirsdag 10. februar 2009

Norge på sitt beste

Sånn helt på tampen, før jeg hopper (eller går, da) i dusjen og gjør meg klar for nattevakt, har jeg lyst til å vise et bilde av Aurskog, tatt tidlig på morgenen for noen dager siden. Tok det med mobilen, så kvaliteten er ikke av den ypperste klasse.

Generelt sett, begynner det å skje ting her hjemme, med tanke på helga. Spisestua kom heldigvis i dag, og nå har vi også fått lys i gangen (flinke Christian). Det velkjente skåret i gleden, er at det gjenstår masse. MASSE. Men legger jeg godvilja og effektiviteten til, skal jeg nok få det meste på plass til lørdagen. Selv om jeg blir stressa av tanken, gleder jeg meg utrolig mye!

Historisk

Da har jeg for første gang i historien bakt brød! En milepæl i livet mitt, må jeg si. Om ikke annet, så ble i hvert fall resultatet bra. Det ble faktisk veldig godt og frister til gjentagelse. Baking står ganske så høyt på min "ting jeg skal gjøre oftere"-liste, og nå er det ikke lenge til jeg kan skilte med tittelen bakemester (i amatørklassen?). Vel, jeg er i hvert fall ett skritt nærmere det gode husmoremnet.Neste på lista er gulrotkake, fra bunnen av! Til Christians store glede. Eller sorg. Det vil tida vise.

mandag 9. februar 2009

Hermegås


Jeg er en trofast leser av Marte (http://www.martegullhone.blogspot.com/) sin blogg, og må si at jeg ble inspirert av innlegget som sist prydet bloggen hennes, begynnelsen lyder som følger; "Gå til mappen Mine bilder. Ta ut den sjette mappen, og det sjette bildet i denne mappen. Vis bildet på bloggen, og skriv noe om det". Morsom ting å gjøre, dersom man ikke har så mye annet å skrive om!
Bildet er tatt i festlig lag sammen med mine gode, gamle kollegaer. Frøken Amundsen smiler bredt (som hun alltid gjør) og Monica er kanskje ikke helt obs på at jeg knipset akkurat da. De sløve blikkene kommer vel av at det er en sein lørdagskveld? Det var i hvert fall en koselig kveld, når sant skal sies.

søndag 8. februar 2009

IKEA i snøstorm og morsdag


Vel, snøstorm var det kanskje ikke, men det var i hvert fall helt forferdelig å kjøre innover i går. Men jeg klager ikke. Vi bor i Norge, så det bør i grunn ikke komme som et sjokk at det snør litt. Vintrene her er uansett ikke de samme som før, og da bør vi i hvert fall glede oss over den snøen som kommer. Det prøver jeg å gjøre. Trygt inne på IKEA, var første stopp andre etasje. Hadde en hel liste med ting som trengtes, men endte bare opp med småting fra "småplukk"-avdelingen i første etasje. Pleier å være sånn. Men det blei da litt. Kjøpte til og med brødform, så tenkte å lage brød i løpet av de nærmeste dagene. Det er så godt!

Nå ligger jeg i senga og lader opp til ukens nattevakter. Fem vakter, så er det friuke. Først skal jeg en tur innom min kjære, gode og snille mamma med blomster, kake og gave. Så blir det vel en tur i solariumet, har ikke vært der på leeeenge, så føler meg litt ufresh og likbleik. Deretter bærer det rett til Lillestrøm. Kan ikke si at jeg gleder meg akkurat, men bare jeg får gjort unna den første vakta, blir alt bare fryd og gammen.

Ha en flott søndag og morsdag!

fredag 6. februar 2009

Stemmer fra fortiden


Noen ganger kan jeg sitte helt for meg selv, alene og tenke tilbake på gode minner. Mimre, som det så fint heter. Og jeg gjør det ofte. Ikke fordi jeg har det så ille nå, for jeg kan ikke akkurat klage. Verdens beste kjæreste, familie og venner er det som beriker hverdagen min, det jeg lever og ånder for.


Allikevel tenker jeg ofte på tida som har vært. Spesielt tida fra videregående. The time of my life. Årene som ga meg mine beste venner og opplevelser for livet. Egentlig søkte jeg medier og kommunikasjon i Skedsmo, og kom inn der, men valgte allmennfag på Bjørkelangen istedenfor. Det valget angrer jeg ikke på. Hadde jeg valgt Skedsmo, hadde jeg ikke blitt kjent med Karine, Kristin, Kristine, Kine Th., Tyra, Nesjø, Carina, Marit (og Jane som jeg ble kjent med etter vgs. gjennom deg), Line og Kine A. Venner som jeg ikke hadde klart meg uten. Venner som har står for de samme verdiene som meg. Venner som er ekte, ærlige og omtenksomme. Venner som gjør dagen min bedre. Venner jeg er utrolig glad i! Jeg føler meg priviligert som har venner som dere. Minnene er så mange, og jeg kunne ha skrevet flere sider med alt vi har gjort sammen. Jeg skal spare dere for bryet med å ramse opp alt, innerst inne vet dere alle hva jeg sikter til.


Det ene målet mitt for 2009 var å samle vennene og besøke familien oftere. Det skal jeg gjøre mitt beste for å få til. Jeg skal bli flinkere til å arrangere turer, som hytteturer, helgeturer eller bare dagsturer. Jeg skal be oftere inn på middag og filmkvelder. Og jeg skal bli flinkere til å ta opp telefonen eller bare avlegge et lite besøk. Besøke Yvonne og Mocca som bare bor noen hundre meter borti gata her. Besøke Marit på Gjøvik, og Anette i Rælingen blant annet. Noe så enkelt, men som allikevel betyr så mye. Man trenger ikke å arrangere en heidundrende fest bare for å møtes. Selv om det er det som skjer først, med tanke på innflytningsfest neste helg. Noe av det jeg har i tankene, er påskefrokost, 17. mai-frokost, hjemme-spa-kveld, filmmaraton, grilling, kino, skogsturer, svensketurer osv., osv. Jeg veit det vanskelig å få alle til å samles når det skjer noe, siden vi alle har vårt å drive med, men sånn vil det alltid være og sånn er det med meg også. Vi får gjøre det beste ut av det. Jeg gleder meg til å skape flere minner med dere!


Takk for at dere er dere!








torsdag 5. februar 2009

Lillesøster Therese, snart voksen!


Dette innlegget kommer i overkant for seint, du fylte år i går, og ikke i dag. Allikevel vil jeg dedikere dagens blogginnlegg til deg, kjære søster. Den minste i søskenflokken på fire, men som på en måte ikke er den minste lenger. Du har for lengst vokst over hodet på meg, og kan omtrent stå med armen på skulderen min når du står ved siden av meg. Du har aldri vært redd for å si hva du mener eller når du føler at ting er urettferdig, og derfor blitt oppfattet som ganske så voksen av deg. Du er på mange måter lik meg, men samtidig veldig ulik. Du var en rampunge som liten, og har vel aldri lagt fra deg det (hehe). Du er et varmt menneske, Therese, som tar vare på og viser medmenneskelighet for folk rundt deg, samtidig som du er åpen og utadvendt. Det er en evne som er verdt å ta vare på. Og nå er altså lille frøken Westbye 17 år. 17 år! Det er ikke til å tro. Håper du hadde en finfin dag, og at koste deg masse. Det fortjente du i hvert fall! Til slutt vil jeg bare si at jeg er veldig, veldig, veldig glad i deg!

tirsdag 3. februar 2009

Mobil+kamera+vin = dårlig kombinasjon!

Noen ganger lurer jeg på hvor tankegangen min er. Man legger ikke en flaske vin i veska, med mobil, kamera og tror det skal væra sånn. Slikt er dømt til å gå galt, og det gjorde det også. Dømmekraften blir ikke god etter noen Margaritas og Daiquiris alá Yvonne, samt et par vinglass oppå der igjen. Det var hele lørdagskvelden et bevis på. Greit nok, jeg trengte ny mobil, men at den jeg hadde skulle ta kvelden, parkere tøfla og gå nedenom og hjem etter en fuktig kveld på "byen", var ikke helt som planlagt. Trodde den skulle holde ut med meg i noen uker til, sånn at jeg slapp å kjøpe ny nå. Ikke bare det, kameraet mitt gikk dukken også. Ja, ja. Sånn er livet. Får vel være mer forsiktig neste gang. Og det blir nok lenge til. Har fått min dose for noen måneder fremover.

Til tross for havarert mobil og kamera, hadde jeg det ganske så koselig på lørdag. Var hos gamlesjefen sammen med Yvonne, og det er alltid en slager. Kvelden fortsatte på Tyst, Trine var altfor kanon (som vanlig) og kan vel ikke skryte på seg å huske så mye etter ankomsten dit. Nok om det, nok om det. Ny uke og nye muligheter, sier jeg bare. Tilbake til hverdagen. No excuses. Snart er det helg også! (Ehm...Mandag= dagen som er så langt fra helg som man kan komme). Da skal jeg på kino og se Changeling! Skal, SKAL, S-K-A-L... I hvert fall vurdere det. Nå trenger jeg søvn, merker jeg.